Wednesday, December 21, 2011

Vėl pradedu coachintis + video

Gal pamenat, anksčiau rašiau, kad pradėjau coachintis pas vieną pokerio trenerį. Dabar nepamenu ar šiame bloge minėjau kaip man sekėsi su juo dirbti. Tikiuosi neminėjau ir dabar nesikartosiu.
Su juo turėjau tik kelias pamokas. O tik kelias pamokas turėjau todėl, kad migravau iš PokerStars. Jis pats patarė ir dažnai akcentavo viename video (jį įdėsiu įrašo pabaigoje), kad žaisti kituose pokerio kambariuose yra naudingiau. Paklausiau jo patarimo, susiradau kambarį kuriame yra pakankamas NL50 full ring žaidėjų srautas ir dabar ten žaidžiu. Esu patenkintas. Žaidėjai tikrai gerokai prastesni ir žaisti daug lengviau. Persikėlęs į naują platformą visiškai neturėjau istorijos su ten žaidžiančiais žaidėjais. Todėl nemačiau prasmės pirkti pamokas ir mokėti pinigus, kai negali pakankamai gerai išanalizuoti situacijas neturėdamas pakankamai hand history.
Na, o dabar esu sulošęs ~45k handus šioje platformoje. Tai nėra daug, panašiai buvau sulošęs NL50 PokerStars, kai buvo daromas video (tas kuris įrašo pabaigoje). Tačiau čia gerokai mažiau žaidėjų ir su visais regais turiu daugiau nei 4k hand history. Manau tiek užtenka susidaryt vaizdui kaip žmogus žaidžia. Na kadangi jau turiu sukaupęs pakankamą istoriją tęsiu pamokas toliau.
Na, o dabar apie žadėtą video. Viena pamoka turėjo vykti taip: aš padarau savo žaidimo video, treneris jį peržiūri ir duoda pastabas. Jis daro video dragthebar.com ir gavęs mano video, paklausė ar negalėtų jo panaudoti vienam iš savo video. Kadangi šis video jau yra dragthebar ir pasirodo yra žmonių kurie skaito šį blogą. Pamaniau galbūt jiems būtų įdomu pažiūrėti kas ten pagaminta. Galbūt kam nors bus naudinga, gal kažkas ras naudingų patarimų. Video darytas beveik prieš du mėnesius ir man pačiam keista kiek daug visko pasikeitė. Pradedant nuo HUD'o, baigiant mano žaidimu.
Taigi šį video galite parsisiųsti iš čia:
http://www.megaupload.com/?d=QS3STN4N

Friday, December 16, 2011

Pagaliau nusipirkau HEM2

Ilgai delsiau, tačiau vis dėlto nusipirkau Holdem Manager 2. Net nežinau kodėl. Tiesiog šovė į galvą ir nusipirkau. Tačiau visai nesigailiu. Naująjį HEM pradėjau naudot dar visai nesenai ir manau, kad dar neišnaudoju daug naudingų jo galimybių.
Visų pirma ką padariau, tai truputį atnaujinau savo HUD. Nieko nekeičiau, tik įdėjau kelias naujas statistikos kategorijas, kurių nebuvo senajame HEM. Tai kaip tam tikrose kategorijose mano oponentai žaidžia prieš mane. Tai tikrai naudinga statistika, nes pastebėjau, kad kai kurie oponentai prieš mane gerokai dažniau 3betina, nei prieš vidutinį varžovą. Kai kurie daug rečiau nusimeta į mano 3betą, nei paprastai ir dažniau 4betina. Tai padeda susidaryt nuomonę kokį įvaizdį apie mane yra susidarę oponentai.
Na, o labiausiai nustebino skiltis "Opponents". Va čia tai padirbėjo HEM komanda. Ši skiltis visiškai neprimena senojo HEM oponentų analizės. Čia tikrai paprasta ir patogu analizuoti varžovus. Tiek prieš flopą, tiek po flopo. Man tai labai svarbu, kadangi žaidžiu nedideliame pokerio kambaryje kuriame nėra labai daug reguliarių žaidėjų. Būti išanalizavusiam jų žaidimą ir turėi gerus notes'us apie juos yra didelis pliusas.
Na kolkas nematau jokių minusų šioje programoje. Tiesa pradžioje žaidžiant jis strigdė mano kompiuterį. Tai buvo dėl to, kad žaisdamas HEM palikdavau sessions rėžime, taip jis atnaujindavo visą informaciją apie mano sesiją, piešdavo sesijos grafikus ir pan. Taip naudodamas daug kompiuterio resursų. Dabar žaisdamas palieku Home rėžime ir viskas veikia puikiai.
Na, o man dar reikia panagrinėt šią programą. Manu dar rasiu daug naudingų dalykėlių, kurie suteiks didesnį pranašumą žaidžiant ir analizuojant žaidėjus.