Wednesday, December 21, 2011

Vėl pradedu coachintis + video

Gal pamenat, anksčiau rašiau, kad pradėjau coachintis pas vieną pokerio trenerį. Dabar nepamenu ar šiame bloge minėjau kaip man sekėsi su juo dirbti. Tikiuosi neminėjau ir dabar nesikartosiu.
Su juo turėjau tik kelias pamokas. O tik kelias pamokas turėjau todėl, kad migravau iš PokerStars. Jis pats patarė ir dažnai akcentavo viename video (jį įdėsiu įrašo pabaigoje), kad žaisti kituose pokerio kambariuose yra naudingiau. Paklausiau jo patarimo, susiradau kambarį kuriame yra pakankamas NL50 full ring žaidėjų srautas ir dabar ten žaidžiu. Esu patenkintas. Žaidėjai tikrai gerokai prastesni ir žaisti daug lengviau. Persikėlęs į naują platformą visiškai neturėjau istorijos su ten žaidžiančiais žaidėjais. Todėl nemačiau prasmės pirkti pamokas ir mokėti pinigus, kai negali pakankamai gerai išanalizuoti situacijas neturėdamas pakankamai hand history.
Na, o dabar esu sulošęs ~45k handus šioje platformoje. Tai nėra daug, panašiai buvau sulošęs NL50 PokerStars, kai buvo daromas video (tas kuris įrašo pabaigoje). Tačiau čia gerokai mažiau žaidėjų ir su visais regais turiu daugiau nei 4k hand history. Manau tiek užtenka susidaryt vaizdui kaip žmogus žaidžia. Na kadangi jau turiu sukaupęs pakankamą istoriją tęsiu pamokas toliau.
Na, o dabar apie žadėtą video. Viena pamoka turėjo vykti taip: aš padarau savo žaidimo video, treneris jį peržiūri ir duoda pastabas. Jis daro video dragthebar.com ir gavęs mano video, paklausė ar negalėtų jo panaudoti vienam iš savo video. Kadangi šis video jau yra dragthebar ir pasirodo yra žmonių kurie skaito šį blogą. Pamaniau galbūt jiems būtų įdomu pažiūrėti kas ten pagaminta. Galbūt kam nors bus naudinga, gal kažkas ras naudingų patarimų. Video darytas beveik prieš du mėnesius ir man pačiam keista kiek daug visko pasikeitė. Pradedant nuo HUD'o, baigiant mano žaidimu.
Taigi šį video galite parsisiųsti iš čia:
http://www.megaupload.com/?d=QS3STN4N

Friday, December 16, 2011

Pagaliau nusipirkau HEM2

Ilgai delsiau, tačiau vis dėlto nusipirkau Holdem Manager 2. Net nežinau kodėl. Tiesiog šovė į galvą ir nusipirkau. Tačiau visai nesigailiu. Naująjį HEM pradėjau naudot dar visai nesenai ir manau, kad dar neišnaudoju daug naudingų jo galimybių.
Visų pirma ką padariau, tai truputį atnaujinau savo HUD. Nieko nekeičiau, tik įdėjau kelias naujas statistikos kategorijas, kurių nebuvo senajame HEM. Tai kaip tam tikrose kategorijose mano oponentai žaidžia prieš mane. Tai tikrai naudinga statistika, nes pastebėjau, kad kai kurie oponentai prieš mane gerokai dažniau 3betina, nei prieš vidutinį varžovą. Kai kurie daug rečiau nusimeta į mano 3betą, nei paprastai ir dažniau 4betina. Tai padeda susidaryt nuomonę kokį įvaizdį apie mane yra susidarę oponentai.
Na, o labiausiai nustebino skiltis "Opponents". Va čia tai padirbėjo HEM komanda. Ši skiltis visiškai neprimena senojo HEM oponentų analizės. Čia tikrai paprasta ir patogu analizuoti varžovus. Tiek prieš flopą, tiek po flopo. Man tai labai svarbu, kadangi žaidžiu nedideliame pokerio kambaryje kuriame nėra labai daug reguliarių žaidėjų. Būti išanalizavusiam jų žaidimą ir turėi gerus notes'us apie juos yra didelis pliusas.
Na kolkas nematau jokių minusų šioje programoje. Tiesa pradžioje žaidžiant jis strigdė mano kompiuterį. Tai buvo dėl to, kad žaisdamas HEM palikdavau sessions rėžime, taip jis atnaujindavo visą informaciją apie mano sesiją, piešdavo sesijos grafikus ir pan. Taip naudodamas daug kompiuterio resursų. Dabar žaisdamas palieku Home rėžime ir viskas veikia puikiai.
Na, o man dar reikia panagrinėt šią programą. Manu dar rasiu daug naudingų dalykėlių, kurie suteiks didesnį pranašumą žaidžiant ir analizuojant žaidėjus.

Monday, October 31, 2011

Ir man kartais sekasi...

Kadangi sulaukiau ilgojo savaitgalio pagaliau radau laiko grįžti į savo gimtąjį miestą ir aplankyti tėvus. Čia savo monitoriaus neturiu ir atsivežiau tik savo nešiojamąjį kompiuterį, tad žaisti pokerį daugiau nei per šešis stalus yra nepatogu. Taigi vakare sau ramiai žaidžiu pokerį per tuos šešis stalus ir žiūriu, kad vienam iš jų man kortų nebedalina. Tuomet atsirado užrašas, kad mano stale bus dalinama viena iš tų milijoninių milestoninių rankų. Greitai pasiskaičiau kas čia per akcija atrakcija ir supratau, kad šią ranką geriausia strategija sužaisti yra tiesiog sustumti visus pinigus į stalo vidurį. Prasidėjus partijai pamačiau, kad turiu 78o ir kaip ir dauguma mano stalo kolegų  sustūmiau visus pinigus. Kaip NL50 potas gavosi nemažas, berods ~$350. Gaila šio banko laimėti nepavyko, kolegai su 94o ant lentos atsivertė dar du ketvertukai ir jis laimėjo šį banką. Tačiau liūdėti neteko, nes PokerStars už žaidimą šioje milijoninėje rankoje atsilygino $512.5 bonusu.
Šis įvykis tikrai praskaidrino dieną. Kai žaidi tik šešis stalus ir tavo stalas tampa tuo laiminguoju, kuriame buvo išdalinta viena iš laimingųjų rankų jausmas yra geras. Be to šis mėnuo nebuvo pats sėkmingiausias žaidžiant pokerį, tačiau po šio įvykio mėnesio nesėkmingu vadint nebegaliu.

Tuesday, October 25, 2011

Pagaliau prisiruošiau...

Pagaliau, pagaliau prisiruošiau ir pradėsiu "coachintis". Jau senai, senai planavau, norėjau bet kažkodėl niekaip neprisiruošiau pagalbos kreiptis į profesionalus. Tačiau pastarųjų dienų rezultatai privertė susimastyti ir pagalvoti apie tai ką jau senai planavau padaryti.
Nežinau kodėl, tačiau NL50 barjeras man yra sunkiai peržengiamas. Žaisdamas nejaučiu didelio skirtumo tarp NL25 ir NL50, tačiau pasižiūrėjus rezultatus skirtumas yra akivaizdus. Pabandysiu viską parodyt vizualiai. Čia mano pokerstars grafikų duomenys yra berods nuo gegužės, kai po juodojo penktadienio nebegalėjau žaisti full tilt.
NL25 grafikas:

Na, o čia NL50  grafikas. Skirtumas akivaizdus.


Peržėjęs šį įrašą supratau, kad jis nieko naujo ir nieko naudingo nepasako. Tiesiog norėjosi padaryti tokį paveiksliuką "Prieš ir Po". Dedu daug lūkesčių, kad šios pamokos su treneriu padės patobulinti savo žaidimą, pakeisti kreivės judėjimo kryptį ir įsitvirtinti šiame lygyje.

Monday, July 25, 2011

Holdem Manager 2

Vakar teko išbandyti naujojo Holdem Manager 2 beta versiją. Negaliu konkrečiai pasakyti patiko ji man ar ne, verta senąjį HEM keisti į naują ar ne. Naujuoju Holdem Manager naudojausi tik pusdienį taigi visų pasikeitimų ir atnaujinimų pajusti nespėjau. 

Kaip gauti Holdem Manager beta versiją? Aš šeštadienio vakarą užsukau į holdemmanager.com pasižiūrėti ar nėra kokių nors Holdem Manager atnaujinimų. Mano dėmesį atkreipė užrašas puslapio viršuje, kuris siūlė pareikšti norą gauti Holdem Manager beta serial key. Paspaudžiau užrašą ir gavau pranešimą, kad esu eilėje laukiančiųjų gauti šį serial key. Sekmadienio rytą patikrinęs elektroninį paštą jau radau laišką, kuriame buvo serial key ir nuoroda iš kur parsisiųsti HEM2.

Parsisiunčiau ir sklandžiai prisiregistravau. Tikėjuasi, kad labai ilgai užtruks handų importavimas, tačiau naujasis HEM maždaug milijoną handų importuodamas užtruko mažiau nei dvi valandas. Kol truko importavimas pasidomėjau, kas naujo bus tame naujame HEM.
HEM forume radau tokį postą:

"We will be releasing more details and videos shortly, the initial public release intentionally held back specific details, there are actually a lot of new features, just to name a few in no particular order that i can talk about:
Iphone app
Vastly improved speeds for importing and running reports
Lots of new features that make it much easier to use HUD inlcuding the new visual mini chart huds which are very helpful for beginners
Import from PT3 and HM1
Export and Import filters
HM2 Widgets and HM2 TV
Interactive Help
HM Sync
Lots of new reports
Lots of new stats
Vastly improved filters
Improved tournament support and tournament tagging system
Session tools which give you live tools to help you while playing
Line Explorer to drill down and review villains lines
Integrated Notecaddy notes system - Extremely powerful
More visual graphs and new 3 window layout to see more without having to switch tabs
Improved replayer features including equity graph, sharing and uploading of hands and more.

 And lots more to look forward to......."


Jeigu norit pasiskaityti plačiau, išsamų straipsnį galite rasti čia.

Tačiau pusdienį pažaidęs su naujuoju Holdem Manager 2  vistiek grįžau prie senojo HEM. Kodėl?
Naujasis HEM naudojo žymiai daugiau mano kompiuterio resursų, ir akivaizdžiai jautėsi, kaip kompiuteris sulėtėjo. Nors man ir patinka naujovės, tačiau nusprendžiau negaišti laiko reguliuojant įvairius nustatymus, o tiesiog sugrįžti prie senosios programos, kurioje viskas paprasta, pažįstama ir aišku. Nemanau jog žaisdamas su naująja programa turėčiau didesnį pranašumą, nei žaisdamas su senąja. Todėl pasirinkau paprastesnį variantą. Manau, kad ateityje vistiek teks įsigyti naująjį HEM, tačiau kol kas nematau jokio reikalo keisti savo HEM į naujesnę versiją.

Monday, May 30, 2011

Turnyrinis upswingas

Po šeštadienio pergalės Dviejuose Karaliuose susimasčiau, kas čia dabar vyksta. Pastarasis pusmetis pokeryje man tikrai yra išskirtinai nuostabus. Anksčiau viskas buvo ramu. Žaidžiau savo micro limituose ir masčiau, kaip čia susikraut bankrollą aukštesniems limitams. Tačiau prieš kokius keturis mėnesius, keliuose online MTT papuoliau į finalinius stalus. Tai gana reikšmingai papildė mano bankrollą. Tačiau dar po kelių dienų sugebėjau laimėti nors ir mažos įpirkos, tačiau gana didelį turnyrą. Taip nusinešiau $2200. Tai daugiau nei du kartus didesnė suma nei mano tuometinis bankrollas. Po to sekė LSPF "Vieneri metai po..." turnyras. Patekau į televizinį finalinį stalą. Kameros ir prožektoriai manau žaidimui įtakos neturėjo. Tačiau mano žaidimą tikrai paveikė žinojimas, kad per transliaciją žmonės matys mano kortas ir noras sužaist kuo geriau pakišo koją. Yra trys handai kuriuos tikrai norėčiau išbraukti iš šio turnyro istorijos. Jau pačioje finalinio stalo pradžioje apsiskaičiavęs padvigubinau Viktorą su A8 prieš jo KK. Kiek vėliau nesugebėjau nucallinti Ričardo trijų barellių su KQ. Vėliau jis pasakė, kad turėjo silpnesnį karalių. Manau turėjau šią ranką išsimesti gerokai anksčiau, tačiau tas noras sužaisti kuo geriau... Apsisukus kokiai vienai, kitai orbitai blindų kovoje nucallinau Tomo tris barellius su top pairu, o jis atvertė 73 kas jam davė dvi poras. Toliau viskas klostėsi, kaip ir normaliai, iškritau penktas su AK prieš TT. To pasekoje gavau auksinį tūzą ir pokerstars siuvenyrų.
Na, o visai nesenai įvyko auksinių tūzų turnyras. Jame dalyvavo 19 auksinių tūzų savininkų ir man pavyko laimėti šį turnyrą. Taip laimėjau $500 ir eureka kelionę į Bulgariją.
Na, o šeštadienį pirmą kartą laimėjau gyvą turnyrą. Nors ir nedidelis, nors ir prizai neįspūdingi tačiau įspūdžių daug. Iš pagrindinio turnyro iškritau gan anksti. Sudalyvavau paguodos turnyre ir man pavyko jį laimėti. Laimėjęs paguodos turnyrą turėjau vietą prie finalinio stalo ir average žetonų kiekį. Po įnirtingos kovos visi žetonai atsidūrė mano pusėje...
Sako apetitas auga bevalgant. Kažkada $30 laimėjimas atrodė didžiulis pasiekimas, dabar $500 neatrodo tiek daug. Nors žinau, kad šitas upswingas kurį dabar išgyvenu pasibaigs.Kada nors teks išgyventi downswingą ir nieko nelaimėti, tačiau aš bandysiu gerinti rezultatus, gerinti savo žaidimą ir siekti dar didesnių laimėjimų.

Saturday, May 21, 2011

Trumpai apie atsarginį internetą

Sveiki visi, jau senokai rašiau šį blogą ir šiandien kaip tik belaukdamas LSPF Druskininkai freerollo sumasčiau parašyt apie mano nebe naują pirkinį Omni Connect.
Prieš kokį mėnesį sumasčiau, kad man reikia atsarginio interneto. Svarsčiau, dvėjojau ir rinkausi tarp mobilaus interneto tiekėjų Lietuvoje. O mobilaus interneto prireikė tam, kad grįžęs namo į Alytų aš negaliu normaliai žaist pokerio. Nes stacionariam kompiuteryje neturiu Holdem Manager, o be jo žaist jau kaip ir nemoku. Taip ir kilo mintis įsigyti mobilų internetą, kuriuo galėčiau naudotis visur.
Kodėl pasirinkau Omni Connect? Pagrindinė priežastis buvo ta jog aš jį jau anksčiau turėjau ir man nebereikėjo pirkti adapterio (to flashiuko kuris į USB kišasi). Taigi sutaupau ~150LT. Nors Omni Connect yra vienas brangiausių mobiliojo interneto tiekėjų, tačiau jų ryšys tikrai geriausias. Vilniuj sukasi kaip bitutė,  Alytuj truputį lėtesnis tačiau veikia puikiai. Bandžiau užmiesty gana toli nuo miesto, veikė ne tobulai puslapius vartė gan lėtai tačiau Full Tiltas sukosi be priekaištų.
Mano manymu kiekvienas pokerio žaidėjas(o ypač tas kuris žaidžia turnyrus) turėtų turėti atsarginį internetą. Aš to ir pats įsitikinau, kai dešimčiai minučių ringo mano Zebra internetas. Tuomet pasijugiau sabo belaidį ir jokio streso. Juolab tai nereikalauja labai didelių investicijų. Kainuoja modemas, o už internetą aš moku 12LT/mėn. Aisku jis labai apribotas, bet kai juo naudojuosiu nenaudoju jokių torrent ir viskas normaliai.
Tai tiek šiam kartui, einu žaist tą freerollą. Kažkaip keista ir smagu kai tik lietuviai žaidžia.

Tuesday, April 12, 2011

Nieko naujo...

Sveiki visi, jau net aš sunerimau, kad apleidau blogą. Na bet geriau rečiau negu niekada. Gana ilgai nerašiau, tačiau nieko svarbaus lyg ir neatsitiko per tą laiką. Na nuo balandžio pradžios pradėjau žaist NL50 limite ir pradžioje visai neblogai sekėsi. Žaidžiau susikaupęs ir užsivedęs. Todėl kreivė sparčiai kilo aukštyn. Tačiau nežinau kodėl. Gal neatlaikiau man neįprastai didelių swingų, gal pabodo ir žaidimas patapo rutina, tačiau po kelių blogų sesijų pradėjau tiltinti, jungiau daugiau stalų ir dabar nuo +5BI, kreivė nusileido iki -5BI. Na bet ką padarysi. Nors ir turiu pakankamą bankrollą ir aš nusileidau į NL25, čia nepalyginamai lengvesni varžovai ir sumos mažesnės. Taigi kolkas neplanuoju kilti aukštyn. Galbūt kai pasibaigs Take 2 akcija pradėsiu žaist daugiau HU stg ar dar ką nors. Na, o dabar mano planai, kuo greičiau pasiekti iron man silver satusą ir galą mėnesio paskirti atostogoms ir poilsiui nuo pokerio.
Na gal šiam kartui tiek. Gal vėliau parašysiu ką nors įdomiau...

Tuesday, March 29, 2011

Įspūdžiai iš Kauno

Na pagaliau radau laisvą monutę ir šiek tiek noro apžvelgri prabėgusį savaitgalį. O savaitgalis tikrai buvo smagus. Daug pokerio, alus ir gera kompanija. Mano tikslai nebuvo aukšti, tačiau jie buvo įgyvendinti su kaupu. Na, o dabar pabandysiu trumpai apžvelgti turnyrą Kaune.
Pirmoji diena buvo sunki. Stalas buvo gana stiprus ir žetonų pilių kaip Vilniaus Dviejų Karalių LSPF turnyre susikrauti nepavyko. Jau nuo pat turnyro pradžios stengiausi žaisti gana agresyviai iš pozicijos. Po truputį didinau savo stacką, tačiau daug žetonų praradau hande su AK. Dabar tiksliai nepamenu to hando, tačiau mano priešininkas raisino ir midle possetion, aš iš vėlyvos pozicijos jį tribetinau. Jis pacallinio. Flopas žemas kažkas panašaus į 568r. Oponentas chech, aš nusprendžiau cbet. Priešininkas call. Turn K. Priešininkas check, aš ~3/4 poto raise ir priešininkas call. River T. Priešininkas all in. Ilgai galvojau ir norėjau callinti, man tai pasirodė labai panašu į blefą, tačiau nusprendžiau nerizikuoti ir nusimesti. Likau su ~13k ir jaučiausi užtiltinęs. Iki pertraukos stengiausi žaisti kuo mažiau rankų. Po pertraukos susikaupiau ir radau progą stacką pasikelti iki ~27k su dviem porom limpintam pote. Na likusią dienos dalį mano stackas svyravo nežymiai ir dien baigiau vos su 25k.
Antrą dieną pradėjau gerai nusiteikęs ir labai greitai spėjau susikrauti stacką kuris vienu metu siekė beveik 100k. Tačiau dienos pabaigoje padariau nemažai klaidų, kuriomis pasinaudoję mano varžovai atėmė iš manęs dalį žetonų ir dieną baigiau su 56k.
Trečią dieną turėjau apie 12bb ir liko vienintelė strategija: push/fold. Pavyko pasiimti vieną banką reraisinus vieną priešininko raisą, tačiau finalinė ranka buvo A6s. Velyvoje pozicijoje gavau šitą ranką, iki tol niekas prieš mane dar nebuvo įlipęs į banką. Todėl stūmiau all in ir tikėjausi, kad pavyks pasivogti blindus ir ante, tačiau mane pacallino ir sb ir bb. Vienas turėjo JJ, o kitas AQ. Taip ir pasibaigė mano turnyras...

Friday, March 25, 2011

Lekiu į Kauną

Na ką, galvoju reikia bent jau trumpą įrašą į šį blogą apie kelionę į Kauną parašyt. Kaip iš pirmo sakinio jau tikriausiai supratote, rytoj važiuoju į Kauną į LSPF turnyrą. Nors esu dalyvavęs tik viename LSPF neregioniniame turnyre, tačiau man labai patiko. Tikiuosi ir turnyras Kaune nenuvils.Trys dienos pokerio, alaus ir kitokių nesamonių kitame mieste - skamba viliojančiai. Kaune greičiausiai interneto neturėsiu, tačiau kaip seksis planuoju informuoti per twitter telefonu. Na, o kaip bus pamatysim. Išsamesnį įrašą apie kelionę planuoju parašyt kada nors kitą savaitę, kai pailsėsiu po savaitgalio ir atsiras noras rašyt. Taigi palinkėkit man sėkmės...

Thursday, March 17, 2011

SBLGA twitter'yje

Kas lankėtėse pastaruoju metu šiame bloge, tai turėjote pastebėti dešinėje pusėje esančią skiltį "Twitter updates".Taigi čia atsiras visokios smulkios naujienėlės, apie kurias neverta rašyti į patį blogą.
Beje pats pirmą kartą naudoju twitter ir galiu pasakyti, kad man patinka matyti ką twittina kiti žaidėjai. Beje ir pačiam dalintis savo mintimis visai įdomu.
O vakar naktį sugalvojau sukurti sblga logotipą. Gavosi nevisai toks kokio norėčiau, tačiau man patinka. Kai turėsiu daugiau laiko pabandysiu pataisyti kaikurias klaidas. O prie logotipo pabandžiau priderinti ir svetainės dizainą. Ką manot?

Pirmas postas lietuviškai

Labas vakaras visiems. Gavau daug jūsų nusiskundimų dėl mano blogo kalbos. Na ir pagalvojęs, bei pasižėjęs į blogo lankymo statistiką nusprendžiau, kad tęsiu šio blogo rašymą lietuvių kalba. Na tikiuosi, kad dabar mane lengviau suprasit. Gimtąja kalba tikrai bus lengviau dėstyt mintis.
Na dabar mastau ką tame pirmajame poste parašyt... Manau puikiai tiks mano ateities tikslai daugiau ar mažiau susiję su pokeriu.
Vis dar džiūgauju visai nesenai pirmu savo laimėtu turnyru. Tai buvo tikrai geras postūmis stengtis tobulėti pokeryje. Na pagaliau mano bankrollas leidžia man išbristi iš micro limitų. Dabar žaidžiu 4-6 stalus NL25 6-max ir $20 HU stg. Na pamažu artėjame prie posto pradžioje mano minėtų tikslų.
Dabar mano tikslai šiek tiek skiriasi nuo prieš tai buvusių. Na tikslas nr 1 yra sulošti apie 20k handus NL25 ir pasižėt kaip man čia sekasi. Kadangi bankrollas man leidžia kilt limitais jau dabar, tai jeigu sulošęs tuos 20k handus būsiu bent jau pliuse ir jausiuosi konfortabiliai, bandysiu kilt į NL50. Na dabar NL25 esu sulošęs apie 3k handų sekasi trikrai neblogai ir jaučiuosi gana konfortabiliai.  Na HU stg irgi norėčiau $20 limite sulošt bent kokia 50 turnyrų ir tada bandyt kapotis $30 limite. MTT kolkas bandysiu nelyst aukščiau $10, paskui gal drąsiau jausiuosi ir didesnius žaist pradėsiu.
Gal daug kam keistai ar juokingai skamba mano šitos rašliavos apie tikslus ir panašiai. Tačiau man pokeris yra pramoga ir aš į jį žiūrių kaip į kokį video žaidimą kuriam sieki kokių nors "milestones" ar sieki nugalėti kokį priešininką. Tai man ir daro šį žaidimą įdomiu. Na dar galimybė užsidirbti ant alaus ar pan,
Kadangi šeštadienį laikysiu egzaminą. Tai dabar ruošiuosi ir užsibrėžiau tikslą iki šeštadienio nežaist pokerio, o tą laiką skirt pasiruošimui egzaminui. Na ką iki kito karto. O aš einu virt kavą ir grįžtu prie integralų...

Blog changes

Hello everyone, this post is probably the last post in English. I check the stats of this blog. And I saw that ~90% of people who come here is from Lithuania. Besides lots of people telling me that they would like to see this blog in Lithuanian language. So I will start wright this blog in Lithuanian, but this is not my final decision. If you want to see this blog in English please wright comments. And I will think about this again.

Sunday, March 13, 2011

Hello everyone, today I would like to post a quick post. On Friday night I finally won a tournament. Doesn't matter that buyin was only $5, but $2200 winning seems solid for me. I was first from 2500 players...  Feels good. Strange, but two days before this tournament, I was playing identical tournament and I reach a final table, but finish tournament in 7th place. I don't have what to say more... Oh, this is my this month tournament graph...
I am very excited, finally I could finish with micro stakes...

Sunday, February 27, 2011

New life poker experience

Hello everyone, this weekend I was playing in one of the LSPF tournaments. That was the first life poker game experience (except home games). What could I say about tournament? it was really good organized. Because there is not buyin and only monthly fee, I thought that players will do crazy things like in freerolls, but I was wrong. Of course there was a lot of unexperienced players, but almost all players was trying to play solid just like in big tournament for big price.

First day was really good for me. We started with 20k chips and I was growing my stack all day long. There was one hand where I should to loose, but fortune was in my side. I beat one guy with jacks and he had kings. But I think that should call him, because he had about 10k in chips and I had something about 40k. So that was a level when he should push with wide range of hands. After that I was moving up and finish day as chip leader in my table and in Top 5 by chips that day.
Day 2 was much more interesting for me because my table was much stronger. In my left was sitting two tight players, next player was shortstack and that seat was changing couple times. Next player seems a good young and aggressive player who know what he is doing. After him was siting very aggressive player witch was pushing on every flip and bluffing a lot, but after an hour or smth. like that he was cached and in his seat was playing other players who wasn't staying for long. Next two players was tight and they was really liking limp in the pot. I saw how one of them limp in the pot with aces. Player who was sitting two seats in my right was another young generation good and aggressive player. And in my right was sitting player which was in my table in first day. I know that he is tight, but really like 3-bet and 4-bet.
This day starts pretty good. I was chip leader at the table and almost all players at my table had more than average. In the beginning I steal some blinds but I was playing tight and I was growing my chip stack slowly. My chip stack reach the top after this hand: I was in big blind, everybody folds and small blind  (good and aggressive player) raise to 4k (level 11, 800-1,600, 200 ante), I check my cards and found 69o and I decide to call. Flop is golden for me 6c6h3c, opponent raises to 5k and I call. Turn is 8c and opponent bet 12,5k, I decide to reraise because come a third club and his range is very wide that could be anything. So I reraise to 25k and he fold. After hand he said that he had AQ. After that my chip stack starting melting. I lost about 10k vs short stack after I try to steel blinds. I raise to 4k with 67s and shortstack pust all in to about 10k, everyone folds, I was pot committed so I call, he show AQ and win the pot. I think I still had the most chips at the table, but card didn't come at all. I think I was sitting couple hours without any card which could play. After long time I got 78s and I steel the blinds. After that hand I got the best card that night: ATs, I raise another man call me and another squeeze and I had to fold. And again I had to search spots how to play without hands and search spots to fold. Finally at the last level of the day I was where I started in about 80k, blinds was 2k-4k with 500 ante. So I had only 20bb. I was sitting in early or middle position and opponent in my right bet about 10k and I found JJ in my hand, I decide to push all in in this spot. I think that was the best decision, because if I would call that would be very difficult to play that hand postflop, especially if someone else would call from later position. In my opinion, to 3-bet light is also bad decision. Lets say, I bet to 25k-30k and my opponent call. The pot is about 70k and I have only 50K. Lets say overcard comes and I have very difficult decision again. So I push all in and my opponent call. He shows AK and we have coin flip. K shows on the flop and I am out of the tournament.
I think a lot about that last hand and I think I played it in optimal way. To sum up, I was lucky in first day card was coming and I had a lot of spots to increase my stack. But in the second day wasn't getting any playable hands. I really don't like to play with J2 or smth like that. But I like how I played. I was making good decisions. And unfortunately I lost, but thats poker and that happens.

Thursday, February 24, 2011

Reached goal

Today I reach one of my february goals. I played more than 30k hands in this month already.
What is more I have some good news. Today I was in the job interview and I got a job in sales sector. Seems that now will be a really busy time: studies in university, job, poker and other stuff. Of course job will take an effect on my time for poker, but I am still planning to play. And play a lot in the March. But we will see how everything will goes. Ok see you later guys, now I am going to watch basketball. Zalgiris playing vs Power Electronics. I hope it will be a good game.

Back to full ring

I am back. I like this phrase. About a month I was trying to develop my game and try to become a winning player in short handed games, but last night I understood that I am bleeding money in these games. So I come back into full ring game. Today was pretty good day. I played a lot of poker and in about 6k hands I won 5BI's. That gives some motivation for me. After 6-max is very easy multitable in full ring. So I easily playing 16 tables, maby not profitable as I would like, but I decide to start play as nit and step by step develop my game.

More, two days ago I heard good news for me. Finaly LSPF change their age requirements. Now members can become all persons who has eighteen. So I am going in first life tournament. Now seems that it will be good tournament with big field of players.  I guess that will be something like 300 players. Now I am waiting Friday and I will report how everything will goes.

Saturday, February 19, 2011

Some news

Hi all, I know I don't wright anything for some time. Today Full tilt started lagging. I am happy that I was playing cash games and don't lost money in tournaments. But I was in the mood to play some poker today and I really don't like this lags. So today I would like to talk about my progress in February goals and some more shit.

This month is terrible for me in poker. First of all, about my goals:
*to play at least 30k hands in cash games (19763 already)
*to play at least 100 HU stg's 
(50 already)
*to reach at least gold iron man status (This month imposible)
*to watch at least one series about 6-max cash games on deuces cracked 
(didn't watch video, but found very good thread on 2+2 and I am trying to study it: http://forumserver.twoplustwo.com/69/micro-stakes-pl-nl/moving-up-through-unl-2010-a-676130/

Would be good:
*Win some money (i would like to build my bankroll to $750 and take some shots in NL25) 
(so far i loosing money this month)
*To make a live play video for this blog. 
(I don't want to do anything while loosing)


What is more? Oh, my cashier say that I am not loosing, but opposite - winning. That is because I am cleared Full tilt poker academy points, and won $20 in bronse status iron man freeroll. Plus I am getting rakeback, but more detailed progress update will be in the end of the month.  

Sunday, January 30, 2011

Progress update

I thought and decide that I reach my goals for this month and tomorrow I will have a free day. It is a good thing to have day without poker and get back into action with yearning for poker. I think this will be the best for my game.
And now about my results in January. First of all, lets talk about cash games. I started month pretty good, but the end was terrible.
 


As you see in the last graph. My EV line is about 8BI higher then winnings line.




But in the end this graph shows that my winnings including rakeback is $57.57.









 
My HU sit and goes results is much better.
I played 67 tournaments. 
ROI 21%, 
In the money 65.7%, 
Winnings $141.55, 
Time played 12.6 hours
$/h: $11.23 
Avg Buyin:  $10.08

From the graph you can see that winnings with rakeback is $150.24 

 To sum up $57.57+$150.24= $207.81 To said true I like this number. Hope February will be better.

This month as was planned I reach Iron Man Bronze status:

To sum up that was a good month for me. Now I have bigger plans for next month. How everything will go you will could read future progress updates. Tomorrow is a free day from poker for me. I hope you like read this blog. See you later :)

Goals for next month

Hello everyone, today I would like to talk about my goals for next month. But at first a little bit about January. That was quite good month to me. I was running good until my last progress update in this blog, but after that post my wining line started drop down. Now there is about 10BI difference between winnings and EV line in my graph. But fortunately I am winning in heads up sit and goes. More informative post I will publish tomorrow  or in beginning of February.


Now about next month goals. February is shortest month in the year and my goals for that 28 days is:
  • to play at least 30k hands in cash games
  • to play at least 100 HU stg's
  • to reach at least gold iron man status
  • to watch at least one series about 6-max cash games on deuces cracked



    Would be good:
    • Win some money (i would like to build my bankroll to $750 and take some shots in NL25)
    • To make a live play video for this blog. 
    Nothing more is coming into my head now. I will update this post if I will remember something more.

    Besides from February LSPF (Lithuania Sport Poker Federation) change their age limit. Now people who is 18 or more can register into it and play in live tournaments. So from February I will become a member of LSPF and I will play in some live tournaments. How it goes I will publish in this blog.

    Ok, see you later. Progress update with graphs and other stuff about January results probably will be the next post.

    Saturday, January 22, 2011

    Progress update



    Hi all, I am back to the blog. Today I will wright about my progress in poker. I started playing in NL10 6-max. I really like to play here. Maybe this is upswing or something but running really well. PTR shows that I am about $-200 in NL10 SH. Yes about year ago I tried to play this level, but I got a huge downswing and I back to full ring. But now I am running well.
    This is my this year cash games graph. It involves NL5 6-max, NL10 6-max, and very small amount of full ring and PLO.














    And this is my tournaments graph. It’s only HU $5 and $10. This is small amount of tournaments but so far good too.




     My iron man challenge progress not running as I was planned, but I think I will easily reach bronze status.
      

    Thursday, January 13, 2011

    PokerStars home games club


    Hello everyone, as you know PokerStars have new feature which calls “Home games”. This blog also have a place in this new project.  I created a sblga.blogspot.com home games club. This club has three micro stakes (NL2 6-max, NL5 6-max, NL5 6-max) cash game tables and we will have some tournaments in the future. So if you want to play vs. me or other club members please join us.



    Club ID number: 33734
    Invitation Code: sblga.blogspot.com

    If you have questions please wright them in comments, I will try to answer them.
    See you at the tables

    Monday, January 10, 2011

    Graphs and DC

    Hello again, I would like to tell you a little what I am doing now. My goal for this month is to play 16 tables in NL5 and get bronze iron man status. It takes just 1 hour every day. That is not so difficult. Last year I lost my iron man end year bonus, this year I am planning do not lost any month. Now I am working on my 6-max play. This is my 2011 year graph:


     









    And this is my iron man page. I don’t play in the beginning of the month but now I am planning to play to reach at least bronze status.



    I have one more idea. As you saw I am placing some poker learning things, like books. Now I would like to place some teaching videos from deucescracked.com. I am sorry DC I know this is illegal but not everyone has good enough bankroll to buy membership to poker teaching site. So I am waiting requests which series would you like to see for free. Just go to ddeucescracked.com -> poker videos and check for series you would like to see and wright in comments. I will see what you need and I will place them here that you could download them.  



    I think that’s it for this time. I am waiting your requests. See you later.

    Sunday, January 9, 2011

    Isildur1 = Viktor Bloom

    I think that most of you know who is Isildur1. He is Swedish unknown online poker player which won few millions from durrrr and other poker superstars. And after that he lost those millions faster then won. Now he is Online Team PokerStars Pro. Everyone wasn’t sure who he is. Now he decides to show who he is.  As was guessing he is Victor Bloom.

    More you can find in:  

    Sit'n Go Strategy

    Hello everyone, I am back and I am playing more poker now. Had very good more than month break from poker and now fresh I am back to cash and Hu stg tables. Now I am playing NL5 6-max cash on 16 tables on Full Tilt. So far I am enjoying it. We will see how it will goes in the future.

    Today I will publish book for single table sit and goes fans. Collin Moshman “Sit’n go Strategy”. This is a bible for stg regs. In this book talking how to play in all stages of the game. I recommend you to download this book and have a look by yourself. Link for book as usual at the end of the post.
    OK I am planning to wright something more tomorrow. See you later.

    Link for moshmans book (37MB) : http://www.megaupload.com/?d=AJ4FOAX1